May-Britt

Over mij

Met de paplepel is het me ingegoten, Muziek. Iedereen bij ons thuis zong en maakte muziek. Vanaf mijn zevende jaar al zat ik op een kinderkoor. Daar ging ik al gauw twee keer per week heen, nam pianoles, zat in een bandje én had privé zangles. Het was dan ook onvermijdelijk dat ik naar het conservatorium ging, om zang te studeren.

Al tijdens mijn studie aan het conservatorium, waar ik in 2007 met drie tienen ben afgestudeerd, ben ik gaan lesgeven. Vervolgens heb ik met veel verschillende artiesten gewerkt en backing vocals verzorgd o.a Lisa Lois, Jennie Lena, Michelle David. Het gospelkoor SALT met Michelle David, Linda Wagenmakers en Rocq-e Harrell was een van mijn eerste ervaringen met de gospel muziek. Met een deel van dit koor hebben we ook in het theater gestaan in een voorstelling met Earth Wind and Fire liedjes. 

Ook schrijf ik nummers voor verschillende dj’s en ik zing ook topline’s in. Wegens gezondheidsredenen ben ik minder gaan optreden, maar in de studio sta ik nog regelmatig. Één van deze nummers, Fearless met Gromee, is zelfs een top 10 hit geweest in polen en heeft 17 miljoen views op youtube. Dit nummer heeft ook een platinum plaat gekregen.

In al die jaren, is lesgeven een rode draad geweest in mijn leven. Ik geniet ervan mijn leerlingen te zien groeien, en het vertrouwen in zichzelf te krijgen. Het is mooi om het geluk op iemand zijn gezicht te zien, wanneer hij of zij eindelijk die noot haalt, waarvan ze hadden gedacht hem nooit te halen. Of ze zó mooi een liedje horen zingen dat je er kippenvel van krijgt! Zangles geven is een van de mooiste dingen dat er is en ik voel me gelukkig, dat ik dit mag doen!